Frequently Asked Questions

 • Mogu li se vratiti u fazu otpuštanja jednom kad sam u fazi izdajanja?

  Možete se lako prebaciti između 2 faze uporabom gumba ‘faza’. Kada je upaljena, električna pumpa započinje s radom s ‘fazom otpuštanja’ koja traje 2 minute nakon čega se automatski prebacuje u ‘fazu izdajanja’. Ako se želite vratiti u ‘fazu otpuštanja’ u bilo kojem trenutku za vrijeme izdajanja  ili ako se želite prebaciti u fazu izdajanja prije nego što isteknu 2 minute, samo pritisnute gumb ‘faza’.

 • Gdje mogu kupiti rezervne dijelove?

  Trebate li bilo koji rezervni dio za bilo koju Lansinoh pumpu, kontaktirajte našu Službu za korisnike.

 • Postoje li neka medicinska stanja koja me mogu dovesti u opasnost ako koristim TheraPearl®?

  Therapearl® je dizajnirao liječnik kako bi bio siguran i terapijski učinkovit, ali postoje neka stanja koja mogu povećati rizik od ozeblina. Provjerite sa svojim liječnikom ako mislite da se neki od ovih slučajeva odnosi na vas. Osobe koje uzimaju beta blokatore, koje smanjuju protok krvi u kožu, posebno su osjetljive. Također su u opasnosti pušači, osobe s dijabetesom, periferna neuropatija, lokalna ishemija ekstremiteta, arterioskleroza, urtikarija, hipertenzija, reumatoidni artritis, paroksizmalna hladna hemoglobinurija ili Raynaudova pojava. Nizak postotak tjelesne masti, najčešće prisutan kod sportaša i starijih osoba, također povećava rizik od ozeblina. Osim toga, osobe koje pate od iscrpljenosti, dehidracije ili pothranjenosti ili konzumiraju alkohol također bi trebale biti oprezne kada koriste Therapearl® 3u1.

 • Što su začepljeni mliječni kanali i kako može pomoći Therapearl® 3u1 terapija za prsa?

  Začepljen ili blokiran mliječni  kanal je područje dojki gdje je začepljen protok mlijeka. Može biti blokirana pora bradavice (često se naziva mliječni žulj) ili začepljenje može biti još dalje u mliječnim kanalima. Začepljen kanal obično nastupa postupno i pogađa samo jednu dojku.

  Mama će uglavnom primjetiti tvrdu izraslinu ili kvržicu začepljenja koja može biti vruća, natečena ili izgledati crveno. Povremeno će mama samo primjetiti nježnost ili bol, bez očitih kvržica ili područja sa začepljenjima.  To se mjesto začepljenja može i mijenjati.  Začepljeni će kanal biti bolniji prije hranjenja i manje nježan nakon hranjenja, a začepljeno će područje biti manje grubo ili manje nakon hranjenja. Hranjenje na začepljenoj strani može biti bolno, posebno kod otpuštanja mlijeka. Uobičajeno nema simptoma za začepljeni kanal, ali može biti prisutna niska temperatura (manje od 38.5°C).

  Začepljeni kanal može dovesti do:

  – ponuda mlijeka i učinak izdajanja iz pogođene dojke se može privremeno smanjiti

  – povremeno mama može doživjeti zrnca zgusnutog mlijeka ili mlijeko koje izgleda masno

  – nakon što je rješen problem začepljenog kanala ili mastitisa, često je područje zacrvenjeno i grubo na dodir tjedan ili više dana

  Začepljeni kanal može biti uzrokovan sljedećim:

  – nabreklost dojki ili neodgovarajuće uklanjanje mlijeka (zbog problema prihvaćanja dojke, neučinkovitog sisanja, zbog kratke resice ili drugih anatomskih problema, bolnih bradavica, pospane ili ometene bebe, prevelike ponude mlijeka, ograničenog vremena bebe na prsima, uporabe štitnika za bradavice, blizanci ili višestruke trudnoće, itd.)

  – rijetko hranjenje ili preskakanje hranjenja (zbog bolnih bradavica, rasta zubi, prevelike uporabe duda varalica, zaposlene mame, povratka na posao, iznenadnog dužeg spavanja bebe, rasporeda hranjenja, naglog odvikavanja itd,)

  – pritisak na kanal (prstima, uska odjeća ili grudnjak, sklonost spavanju)

  – upala (od ozljede, bakterijska infekcija, alergija)

  – stres, anemija, oslabljeni imunitet

  Česte preporuke za liječenje začepljenih kanala su vrućina (s toplim/vrućim kompresama), masaža, odmor, pražnjenje dojki  (dojenjem ili izdajanjem), a katkad su potrebni antibiotici ako se simptomi ne poboljšaju kroz 12-24 sata, ili ako je mama akutno bolesna. Therapearl® 3-u-1 Terapija za prsa može se koristiti stavljanjem topla/vruća direktno na dojke prije i nakon hranjenja kao kompresa i između hranjenja ili izdajanja za ublažavanje boli  i upalu.

 • Što je TheraPearl® 3u1 Terapija za prsa?

  Therapearl® 3u1 Terapija za prsa je netoksično vruće ili hladno pakiranje za višekratnu uporabu koje se može koristiti za ublažavanje bolova, kod oticanja, nabreklih dojki, začepljenih kanala ili mastitisa. Može se koristiti s pumpom za vrijeme izdajanja za poticanje otpuštanja i bržeg protoka mlijeka.

 • Lijepe li se jastučići za bradavice?

  Naši Lansinoh perivi jastučići za dojilje imaju jako mekani unutarnji sloj i za najosjetljiviju kožu. Kako bi ostali na mjestu, jastučići imaju protuklizni rub. Ugodni su za uporabu i super upijajući. Ne bi se trebali zalijepiti za bradavice.

 • Koliki je promjer perivih jastučića za dojilje?

  Jastučići imaju oblik kapljice suze, čineći ih nešto višim nego širokim. Kad su ravni, mjere jastučića su 12,7 cm sa 11,4 cm. Kako bi ostali na mjestu, jastučići imaju protuklizni rub. Za najbolje rezultate, preporučujemo nošenje unutar grudnjaka ili topa za dojenje. Stavite ih u grudnjak s oblikovanim rubom okrenutim prema dnu.

 • Od koje su vrste tkanine izrađeni perivi jastučići za dojilje?

  Naši su jastučići izrađeni od bambusa i poliestera u tri različita sloja, dizajnirani da donesu ugodu, upijanje i vodoneproopusnu zaštitu.

 • Kako jastučići stoje? Mogu li nositi perive jastučiće bez grudnjaka?

  Jastučići imaju protuklizni rub koji im pomaže ostati na mjestu. Preporučujemo  nošenje unutar grudnjaka za dojenje ili topa za dojenje. Stavite ih u grudnjak s oblikovanim rubom okrenutim prema dnu.

 • Hoće li perivi jastučići za dojilje curiti kroz moju odjeću?

  Lansinoh perivi jastučići za dojilje koriste troslojnu zaštitnu tehnologiju koja štiti od curenja: 1) mekani gornji sloj za superiornu udobnost i na najosjetljivijoj koži, 2) jedinstvenu upijajuću  mješavinu s prirodnim vlaknima u jezgri za brzo upijanje i sušenje, 3) vodootporni vanjski sloj za sigurnost tokom dana.

 • Mogu li spavati s perivim jastučićima za dojilje u grudnjaku?

  Da, mnoge mame smatraju da jastučići upijaju tijekom noći. Preporučujemo promjenu jastučića tijekom noći ako postanu prepuni.

 • Dolaze li perivi jastučići za dojilje u različitim veličinama ili bojama?

  Ne, jastučići postoje u jednoj veličini i boji.

 • Trebam li koristiti mrežastu vrećicu prilikom pranja?

  Koristite mrežastu vrećicu za zadržavanje oblika jastučića. Ona ujedno čini pranje jastučića jednostavnijim i laganim za održavanje.

 • Koliko često trebam prati jastučiće?

  Operite u perilici rublja nakon svake uporabe. Jastučiće treba često mijenjati zbog održavanja zdrave kože, a općenite upute bi bile pranje nakon svakog hranjenja ili  kada su napunjeni mlijekom.

 • Trebam li oprati jastučiće prije prve uporabe?

  Ne, ne trebate prati jastučiće prije prve uporabe.

 • Mogu li koristiti omekšivač prilikom pranja?

  Molimo NE KORISTITE omekšivač jer će smanjiti moć upijanja jastučića.

 • Mogu li koristiti sušilicu rublja?

  Ne, preporučujemo sušiti ih položeno zbog održavanja oblika.

 • Kako se peru jastučići?

  Jastučići su perivi u perilici rublja. Za najbolje rezultate  koristite program Nježno/Osjetljivo rublje, 40⁰C. Ne koristite omekšivač ili izbjeljivač. Položite ravno za sušenje. Ne glačajte. Ne čistite u kemijskoj čistionici. Upute za pranje nalaze se u mrežastoj vrećici.

 • Jesu li Lansinoh bočice bez bisfenola A (BPA) i bez bisfenola S (BPS)?

  Da, Lansinoh bočice i NaturalWave® dude su bez BPA i bez BPS. Bočice su  izrađene od polipropilen plastike koja je i bez kemikalija i aditiva.

 • Što su BPA i BPS i zašto trebam izabrati bočicu koja ih ne sadrži?

  Jer je sigurnost prioritet za Lansinoh, poduzeli smo proaktivne mjere kako bismo osigurali da Lansinoh bočice i dude ne sadrže BPA i BPS.

  BPA ili bisfenol A je kemikalija koja se prvenstveno koristi u proizvodnji polikarbonatne plastike i koja djeluje kao umjetni estrogen, opće je poznato da uzrokuje hormonsku neravnotežu. Istraživanja su povezala  BPA s rakom, depresijom, dijabetesom tipa 2, srčanim bolestima i nizom drugih bolesti. BPA  može biti posebno opasan u trudnoći, ranom djetinjstvu i djetinjstvu – toliko opasan da je mnogo vlada širom svijeta zabranilo BPA u proizvodnji dječjih bočica i drugih proizvoda.

  BPS ili bisfenol S je zamjena za BPA koju neki proizvođači koriste kao plastifikator koji zamjenjuje BPA. Bisfenol S isto tako uzrokuje hormonsku neravnotežu i smatra se jednako nesigurnim, ali je trenutno dozvoljen u proizvodnji dječjih bočica i sličnih proizvoda.

 • Od čega su izrađene Lansinoh bočice i NaturalWave® dude?

  Bočica, prsten bočice i poklopac su od polipropilen (PP) plastike koje je bez kemikalija, aditiva kao i bez BPA i BPS. NaturalWave® dude su od 100% silikona, koji je isto tako bez bisfenola A i bez bisfenola S.

 • Što čini Lansinoh bočice drugačijima od ostalih bočica?

  Lansinoh bočica je dio novog Lansinoh rješenja Izdajanje – Pohrana – Hranjenje , omogućavajući mamama da izdajaju, pohrane i hrane koristeći istu bočicu. Bočica je kompatibilna sa svim Lansinoh pumpama: Ručna pumpa za izdajanje, Jednostruka električna pumpa za izdajanje i 2u1 Dvostruka električna pumpa za izdajanje. Zbog jednostavnosti, bočica je kompatibilna s NaturalWave® dudom, posebno dizajniranom da pomogne mamama u prebacivanju s dojenja na hranjenje bočicom sa sigurnošću da će se beba vratiti  natrag na prsa kad su ponovno zajedno. Mame mogu koristiti bočicu i za pohranu izdojenog mlijeka. Bočice širokog grla su posebno jednostavne za čišćenje. Dolaze s NaturalWave® dudom koja potiče bebine ‘valovima nalik’ pokrete jezika za prirodan oralni razvoj, omogućavajući neprimjetan prijelaz s bočice natrag na prsa.

 • Što je Air Ventilation system® (AVS)?

  Air Ventilation system smanjuje dotok zraka te tako smanjuje plinove i simptome često povezane s kolikama i iritabilnošću crijeva.

 • U koliko brzina protoka dolaze NaturalWave® dude za bočicu?

  NaturalWave® dude za bočicu dolaze u malom, srednjem i velikom protoku ovisno o potrebama vašeg djeteta. Djetetov odabir protoka često ovisi o načinu na koji se hrani na prsima. Znamo da su bebe drugačije pa nudimo tri izbora jer jedna vrsta protoka ne odgovara svim bebama.

 • Imam malu, srednju i veliku dudu – postoji li način kako da ih razlikujem?

  Na donjem rubu dude su oznake za mali protok ″veličina 2S″, za srednji protok ″veličina 3M″ i za veliki protok ″veličina 4L″.

 • Smiju li se Lansinoh bočice i dude prati u perilici posuđa?

  Lansinoh  bočice i NaturalWave® dude mogu se prati na gornjoj polici perilice posuđa. Ipak, za duži vijek trajanja dude, preporučujemo nježno ručno pranje.

 • Mogu li koristiti četku za čišćenje duda?

  Možete koristiti četku za čišćenje NaturalWave® duda ako je nužno – važno je da budete nježni i ne gurate četkicu kroz rupu; jako je mala i to može oštetiti silikon. Možete namočiti dude u toplu vodu sa sapunom, isprati i osušiti na zraku ili staviti na gornji stalak perilice posuđa.

 • Mogu li sterilizirati Lansinoh bočice i dude u kipućoj vodi?

  Lansinoh bočice i dude mogu se sterilizirati u kipućoj vodi 5 minuta. Osigurajte  da ima dovoljno vode u posudi i da različiti dijelovi plutaju i ne dodiruju dno ili  bočne stranice posude jer bi to moglo uzrokovati topljenje.

 • Treba li prilikom grijanja u mikrovalnoj pećnici vrh s dudom biti zatvoren?

  NE preporučujemo grijanje izdojenog mlijeka  ili bilo koje tekućine za bebe i djecu u mikrovalnoj pećnici jer mikrovalovi mogu stvoriti vruća mjesta i uništiti vrijedne sastojke izdojenog mlijeka. NE preporučujemo grijanje bočice u mikrovalnoj pećnici u bilo kojem obliku.

 • Imate li samo dudu širokog grla?

  NaturalWave® duda je duda širokog grla. Omogućuje bebi široko prihvaćanje dojke slično kao što bi prihvatila dojku s široko otvorenim ustima.

 • Može li se Lansinoh NaturalWave® duda koristiti s drugim bočicama?

  Lansinoh NaturalWave® duda je dizajnirana za Lansinoh bočice i ne pristaje drugim bočicama širokog grla. Ne preporučujemo korištenje naših duda s bilo kojom drugom bočicom jer nismo testirali njihovu uporabu na bočicama drugih tvrtki.

 • Koliko često trebam zamijeniti NaturalWave® dudu?

  Preporučujemo dnevnu provjeru zbog oštećenja ili istrošenosti, a promjenu dude svakih 7 tjedana. Ako primjetite da je silikon poderan ili oštećen na bilo koji drugi način, preporučujemo zamjenu dude. Preporučujemo da ne izlažete dudu izravnom sunčevom svjetlu, vrućini i da ju ne ostavljate u tekućini za sterilizaciju duže od preporučenih uputa jer to oslabljuje dudu.

 • Kada trebam uvesti bočicu?

  Preporuča se isključivo dojenje  prvih 6 mjeseci djetetova života i u kombinaciji s drugom hranom do dobi od 2 godine. Preporučeno je da dobro uspostavite dojenje u prvih 6 tjedana života i nakon toga razmislite o uvođenju bočice za hranjenje vašim izdojenim mlijekom.

 • Jesu li Lansinoh bočice kompatibilne s ostalim Lansinoh proizvodima?

  Sve su naše bočice kompatibilne s našim ručnim i električnim pumpama za izdajanje, omogućavajući vam da izdojite, zatim pohranite svoje izdojeno mlijeko koristeći disk za brtvljenje i jednostavno nahranite bebu dodavanjem  NaturalWave® dude na tu istu bočicu.

 • Je li Lansinoh® ručna pumpa sigurna za korištenje u perilici posuđa?

  Svi dijelovi ručne pumpe za izdajanje su sigurni za pranje u perilici posuđa. Kako biste  spriječili gubitak i produžili njihovu korisnost, preporučujemo ručno pranje bijelog ventila, silikonske membrane i ComfortFit™  lijevka za prsa.

 • Mogu li sterilizirati dijelove ručne pumpe za izdajanje u kipućoj vodi?

  Možete sterilizirati ručnu pumpu za izdajanje u vodi 10 minuta. Budite sigurni da imate dovoljno veliku posudu tako da svi dijelovi slobodno plutaju i ne dolaze u kontakt s posudom.

 • Je li Lansinoh® ručna pumpa bez bisfenola A i bisfenola S?

  Da, ručna pumpa ne sadrži bisfenol A i bisfenol S. Bočice su od polipropilen plastike koja je bez kemikalija i aditiva.

 • Što je BPA i BPS i zašto trebam izabrati proizvode za dojenje koje ih ne sadrže?

  BPA ili bisfenol A je kemikalija koja se prvenstveno koristi u proizvodnji polikarbonatne plastike i koja djeluje kao umjetni estrogen, opće je poznato da uzrokuje hormonsku neravnotežu. Istraživanja su povezala BPA s rakom, depresijom, dijabetesom tipa 2, srčanim bolestima i nizom drugih bolesti. BPA  može biti posebno opasan u trudnoći, ranom djetinjstvu i djetinjstvu – toliko opasan da je mnogo vlada širom svijeta zabranilo BPA u proizvodnji dječjih bočica i drugih proizvoda.

  BPS ili bisfenol S je zamjena za BPA koju neki proizvođači koriste kao plastifikator koji zamjenjuje BPA. Bisfenol S također uzrokuje hormonsku neravnotežu i smatra se jednako nesigurnim, ali je trenutno dozvoljen u proizvodnji dječjih bočica i sličnih proizvoda.

 • Od čega je izrađena Lansinoh® ručna pumpa?

  Dijelovi ručne pumpe izrađeni su od polipropilena, silikona, polietilena i SEPSa (stiren/etilen/propilen/stiren).

 • Mogu li se izdajati iz Lansinoh® ručne pumpe izravno u Lansinoh vrećice za pohranu izdojenog mlijeka?

  Iz bilo koje Lansinoh pumpe možete se izdojiti izravno u naše vrećice za pohranu mlijeka, samo budite sigurni da vaše Lansinoh vrećice za pohranu mlijeka imaju bijele i ljubičaste cvjetove te bijelu liniju iznad loga.

 • Potreban mi je veći lijevak za prsa – postoji li takav dostupan za Lansinoh® ručnu pumpu za izdajanje?

  Da, uz Lansinoh® ručnu pumpu dolazi lijevak standardne veličine, ali ako trebate veću veličinu, molimo kontaktirajte našu Službu za korisnike i pomoći ćemo vam oko dobivanja istoga.

 • Kolika je snaga sisanja Lansinoh® ručne pumpe?

  Lansinoh® ručna pumpa je dizajnirana da ne prelazi 250 mmhg. Easy Express ergonomska ručka omogućuje prilagodbu snage prema vašoj  udobnosti.

 • Postoji li jamstvo za Lansinoh® ručnu pumpu?

  U Lansinohu težimo osigurati najveću dostupnu kvalitetu proizvoda. Ako doživite bilo kakav problem ili kvar proizvoda, kontaktirajte našu Službu za korisnike i zajedno ćemo riješiti problem.

 • Koje postavke mogu prilagoditi prilikom uporabe Lansinoh® 2u1 dvostruke električne pumpe?

  Lansinoh® 2u1 dvostruka električna pumpa dizajnirana je da oponaša prirodan način hranjenja djeteta i dolazi u dvije faze: ‘faza otpuštanja’ koja potiče protok mlijeka kroz kratko i brzo sisanje i ‘faza izdajanja’  koja maksimizira protok mlijeka kroz sporije i dublje sisanje. Gumb faza omogućuje vam da napravite lagani prijelaz između dvije faze. U fazi ‘izdajanja’ imate izbor između 3 različita načina pumpanja koje možete prilagoditi birajući jednu od osam različitih razina sisanja.

 • Mogu li se vratiti u fazu otpuštanja/stimulacije jednom kad sam u fazi izdajanja?

  Da, možete se lako prebaciti između 2 faze uporabom gumba ‘faza’. Kada je upaljena, dvostruka električna pumpa započinje s radom s ‘fazom otpuštanja’ koja traje 2 minute nakon čega se automatski prebacuje u ‘fazu izdajanja’. Ako postignete otpuštanje prije nego što isteknu 2 minute, možete pritisnuti gumb ‘faza’ i pumpa će se vratiti u fazu ‘otpuštanja’.

 • U koji ciklus i postavku sisanja će pumpa ići kad je faza otpuštanja završila?

  ‘Faza otpuštanja’ traje 2 minute, osim ako mama ne odluči ranije prijeći u fazu ‘izdajanja’. Jednom kad se pumpa prebaci u drugu fazu – izdajanja, biti će na sljedećoj postavci: način pumpanja – 2 lista, postavka sisanja – razina 3. Mama tada može izabrati željeni način pumpanja i povećati ili smanjiti razina sisanja.

 • Koliko ciklusa napravi dvostruka električna pumpa?

  Pumpa napravi 87-125 ciklusa u minuti u fazi stimulacije te 37-95 ciklusa u minuti u fazi izdajanja.

 • Koji je raspon sisanja Lansinoh® 2u1 dvostruke električne pumpe?

  Raspon pumpe je 55-140 mmHg u načinu /modu stimulacije te 80-220 mmHg u 1 sekundi u načinu/modu  izdajanja. Postoji 8 postavki sisanja i 3 načina pumpanja koje mama može izabrati da maksimizira udobnost i efikasnost.

 • Postoji li idealna postavka za najveći protok mlijeka korištenjem dvostruke električne pumpe?

  Svaka je žena drugačija i svaka majka različito odgovara na pumpe za izdajanje, tako da nema idealne postavke. Ipak, dizajnirali smo dvostruku pumpu da oponaša prirodan način hranjenja djeteta i uključili optimalne postavke izdajanja da omogućimo maksimalnu proizvodnju mlijeka. Potičemo majke da isprobavaju sva 3 načina izdajanja kako bi pronašle način koji im najbolje odgovara i da uporabom +  i  – gumba pronađu najudobnije postavke.

 • Što znači 1 list, 2 lista, 3 lista u postavkama načina?

  Postoje 3 različita načina izdajanja koje mama može odabrati da poveća udobnost i učinkovitost u dovođenju mlijeka. Ti su različiti načini označeni s jednim, dva ili tri lista na gumbu promjene načina. Svaka je mama drugačija pa preporučamo da isprobate i odredite koji vam način pumpanja najbolje odgovara.

 • Mogu li se dijelovi Lansinoh® 2u1 dvostruke električne pumpe za izdajanje prati u perilici posuđa? Mogu li koristiti parnu vrećicu za čišćenje u mikrovalnoj pećnici?

  Imajte na umu: cjevčice i Y konektor cjevčica se nikad ne smiju prati ili sterilizirati. Svi dijelovi, osim cjevčica, Y konektora cjevčica i konektora pumpe, su sigurni za pranje u perilici posuđa iako preporučujemo nježno ručno pranje bijelih ventila i membrane jer su osjetljivi i oštećenja ili poderotine nastale snažnim pranjem ili grubim deterđentima mogu utjecati na učinak pumpe. Svi se dijelovi osim cjevčica, Y konektora cjevčica, bijelog konektora pumpe i lijevka, mogu sterilizirati u vrećici u mikrovalnoj pećnici prema uputama prozvođača. Provjerite jesu li svi dijelovi pumpe suhi prije uporabe jer to može utjecati na učinak pumpe.

 • Mogu li koristiti zamjenske dijelove pumpi drugih proizvođača za Lansinoh® 2u1 dvostruku električnu pumpu?

  Sastavni dijelovi dvostruke električne pumpe su posebno dizajnirani kako bi naša pumpa postigla najvišu razinu kvalitete i učinkovitosti. Ne preporučujemo uporabu zamjenskih dijelova drugih pumpi jer to može utjecati na učinak pumpe. Isto tako, uporaba dijelova drugih pumpi bi učinila jamstvo nevažećim.

 • Mogu li koristiti dijelove prethodnih modela Lansinoh® 2u1 dvostrukih električnih pumpi?

  Ne, dijelovi Affinity Pro dvostruke električne pumpe i 2u1 dvostruke električne pumpe nisu međusobno zamjenjivi.

 • Koja je razlika između nove 2u1 dvostruke električne pumpe i Affinity Pro™ dvostruke električne pumpe?

  2u1 dvostruka električne pumpa za izdajanje uključuje naše bočice širokog grla i dio je našeg novog rješenja izdajanje – pohrana – hranjenje, omogućujući  roditeljima da koriste istu bočicu za izdajanje, pohranu mlijeka korištenjem priloženog diska za brtvljenje i hrane bebu dodavanjem NaturalWave dude na bočicu.

 • Radi li 2u1 električna pumpa s baterijama?

  Da, možete upotrijebiti 6 AA baterija (nisu uključene u pakiranje) za napajanje pumpe ili AC adapter (uključen u pakiranje). Preporučujemo uporabu samo alkalnih baterija i ne preporučujemo uporabu punjivih baterija. Molimo zamijenite sve baterije istovremeno, ne miješajte stare i nove baterije. Ako su baterije u pumpi, a vaš AC adapter u uporabi, pumpa će koristiti AC adapter za napajanje.

 • Koliko će dugo pumpa raditi s novim setom baterija?

  Pumpa će raditi otprilike 2 sata s 6AA alkalnih baterija.

 • Mogu li se izdajati izravno u Lansinoh® vrećice za pohranu izdojenog mlijeka?

  Iz bilo koje Lansinoh pumpe možete se izdojiti izravno u naše vrećice za pohranu mlijeka, samo budite sigurni da vaše Lansinoh vrećice za pohranu mlijeka imaju bijele i ljubičaste cvjetove te bijelu liniju iznad loga.

 • Kakva je Lansinoh® 2u1 dvostruka električna pumpa u odnosu na druge dostupne na tržištu?

  2u 1 električna pumpa za izdajanje je dizajnirana kao zatvoren sustav, sprječavajući vraćanje mlijeka u cjevčice ili motor. To ju čini higijenskom i sigurnijom za bebu jer sprječava zagađivače u zraku, bakterije i razvoj plijesni kao rezultat vlage u cijevima ili bazi pumpe. Dodatno, to je jedina pumpa s tri prilagodljiva načina pumpanja, nudeći mamama optimalne opcije za povećanje proizvodnje mlijeka i udobnost.

 • Koja je razlika između 2u1 električne pumpe i jednostruke električne pumpe za izdajanje?

  Lansinoh® 2u1 dvostruka električna pumpa omogućuje mamama istodobno izdajanje iz obje dojke, štedeći vrijeme, a može se koristiti i kao jednostruka pumpa. Sadrži LCD zaslon koji nudi vrlo korisne informacije o odabranoj fazi, načinu pumpanja, razini sisanja, pomažući mamama da otkriju i ponovno odaberu svoje željene postavke. Zaslon također prikazuje vrijeme provedeno pumpajući, korišten izvor napajanja (baterije ili mreža). Lansinoh® 2u1 dvostruka električna pumpa nudi izbor između 3 različita načina pumpanja i 8 razina sisanja, dok jednostruka električna pumpa nudi izbor između 6 različitih razina sisanja.

 • Je li Lansinoh® 2u1 dvostruka električna pumpa zatvoreni sustav?

  Da, sve su naše električne pumpe zatvorenog, higijenskog sustava. Uporabom posebno dizajnirane membrane i poklopca membrane, pumpa jamči sprječavanje vraćanja mlijeka u cijevi i jedinicu motora. Ovo je važno iz higijenskog pogleda (kondenzacija i/ili mlijeko u cijevima može uzrokovati plijesan te rast i razvoj bakterija) i za razumijevanje koliko je vama i vašoj bebi važna svaka kap vašeg mlijeka.

 • Što ako slučajno operem cijevi – mogu li ih još koristiti?

  Naš zatvoreni sustav znači da cijevi ne treba prati jer izdojeno mlijeko ne dolazi s njima u doticaj. Ako slučajno operete cijevi, možete ih odvojiti od poklopca membrane i pokrenuti pumpu na nekoliko minuta da vidite da li zrak iz tijela pumpe eliminira kondenzaciju koja se može unutra pojaviti. Ako primjetite  kondenzaciju ili bilo što što može biti plijesan, morat ćete odbaciti cijevi i kontaktirati našu Službu za korisnike za kupnju novih cijevi.

 • Kako ću znati kada prestati izdajati?

  Kad ste blizu kraja izdajanja, protok vašeg mlijeka će usporiti ili prestati i/ili će dojke biti mekanije i manje pune. Dojke nisu nikad potpuno ″prazne″, ali će biti očito da je vaše tijelo otpustilo koliko god je bilo mlijeka i možete stati s izdajanjem.

 • Koliko je jamstvo za Lansinoh® dvostruku električnu pumpu?

  Jamstvo je jednu godinu od datuma kupnje na računu. Ako se susretnete s bilo kakvim poteškoćama za vrijeme tog razdoblja, molimo kontaktirajte našu Službu za korisnike koja će vam pomoći s rješavanjem problema i osigurati rezervne dijelove.

 • Što ako slučajno operem cijevi – mogu li ih još koristiti?

  Naš zatvoreni sustav znači da cijevi ne treba prati jer izdojeno mlijeko ne dolazi s njima u doticaj. Ako slučajno operete cijevi, možete ih odvojiti od poklopca membrane i pokrenuti pumpu na nekoliko minuta da vidite da li zrak iz tijela pumpe eliminira kondenzaciju koja se može unutra pojaviti. Ako primjetite  kondenzaciju ili bilo što što može biti plijesan, morat ćete odbaciti cijevi i kontaktirati našu Službu za korisnike za kupnju novih cijevi.

 • Kako ću znati kada prestati izdajati?

  Kad ste blizu kraja izdajanja, protok vašeg mlijeka će usporiti ili prestati i/ili će dojke biti mekanije i manje pune. Dojke nisu nikad potpuno ″prazne″, ali će biti očito da je vaše tijelo otpustilo koliko god je bilo mlijeka i možete stati s izdajanjem.

 • Kako djeluje Lansinoh HPA® Lanolin?

  Dojenje je naučena vještina. Ako iskusite bolnost bradavica iznad lagane nježnosti kad vaša beba prihvaća dojku, možda ćete morati učiniti neke prilagodbe tako da možete  udobno i s uživanjem dojiti svoje dijete. Neugodno prihvaćanje dojke  prilikom hranjenja je često uzrok bolnih bradavica  – privremeno, ali bolno stanje.

  Stanje će se poboljšati kad uspostavite položaj i tehniku prihvaćanja dojke, ali u međuvremenu Lansinoh HPA® Lanolin vam može omogućiti umirujuće olakšanje za ugodno dojenje. Primjena Lansinoh HPA® Lanolina pruža vlažnu okolinu za  zacjeljivanje rana. Vlažno zacjeljivanje rana uključuje zadržavanje vlage koja je već prisutna u areolarnoj koži, podatnoj i mekoj, a ne krhkoj i suhoj. Kad je napuknuto tkivo tako navlaženo iznutra, zarast će bez stvaranja krasti ili kore.

 • Je li Lanolin siguran za moju bebu?

  Lansinoh HPA® Lanolin ne treba odstranjivati prije dojenja i to je načišća i najsigurnija krema za bradavice. Za razliku od drugih lanolina, postigli smo ovu kvalitetu korištenjem jedinstvenog procesa pročišćavanja kako bismo uklonili nečistoće koje stvaraju boju i miris. Ovaj je proces, izveden na niskim temperaturama, bez izbjeljivanja, nježan i 100% prirodan. Lanolin ne sadrži dodanu vodu, kemikalije i parfeme. Lansinoh krema za bradavice je 100% čisti hipoalergeni HPA® lanolin i:

  • bez mirisa
  • bez okusa
  • bez konzervansa
  • bez antioksidanata i drugih aditiva
 • Od koje su vrste plastike vaše vrećice?

   

  Vrećice za pohranu mlijeka su izrađene od polietilena niske gustoće koji se može reciklirati.

 • Jesu li vaše vrećice za višekratnu uporabu?

  Lansinoh Vrećice za pohranu izdojenog mlijeka su dizajnirane samo za jednokratnu uporabu.

 • Kako mogu otopiti mlijeko ako je zamrznuto u vašim vrećicama?

  Kad otapate mlijeko važno je da rukujete s njim što je nježnije moguće zbog očuvanja svih vrijednih sastojaka. Ako su vrećice bile položene ravno, bit će potrebno manje vremena za otapanje. Mlijeko zamrznuto u našim vrećicama može se otapati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Možete također staviti zatvorenu vrećicu u zdjelu tople vode iz slavine, ali nikada nemojte koristiti vruću ili kipuću vodu.

 • Mogu li zagrijavati mlijeko u mikrovalnoj pećnici dok je u vašim vrećicama?

  Ne, zagrijavanje izdojenog mlijeka u mikrovalnoj pećnici se nikad ne preporučuje jer uništava vrijedne sastojke i vitamine u majčinom mlijeku. Dodatno, ono može stvoriti opasna ″vruća mjesta″ koja mogu opeći bebu prilikom hranjenja.

 • Zašto su vaši jastučići tako upijajući? Što je polimer?

  Učinkovitost Lansinoh jastučića leži u konstrukciji proizvoda i materijalu koji je korišten u procesu proizvodnje. Kroz jedinstven proces, uporabom topline i zraka, papirna se pulpa pretvara u ″paperjastu pulpu″ koja se zatim kombinira sa super upijajućim polimerom u obliku praha. Ova je mješavina postavljena između slojeva papirnog tkiva. Netkana tkanina potom se postavlja preko papirnog tkiva kako bi osigurala vodootpornu podstavu. Ova podstava  odvlači  mlijeko i vlagu dalje od kože u jezgru jastučića gdje ih upija super upijajući polimer, koji se pretvara u gel. Slojevi papirnog tkiva koji okružuju polimer osiguravaju da je vlaga zatvorena unutar jezgre papirne pulpe i polimera. Ova jedinstvena radnja čini majčinu kožu i odjeću suhom.

 • Moja je beba žvakala jastučić i gel je izašao – što učiniti?

  Materijal koji se koristi za upijanje mlijeka je super upijajući polimer. Sličan je onome što je u dječjim pelenama, počinje kao prah, a kada se susretne s mlijekom, pretvara se u gel. Super upijajući polimer je netoksičan, iako naravno nije namijenjen za hranjenje. Ako mislite da postoji mogućnost da je vaše dijete progutalo nešto polimera, kontaktirajte svog doktora i/ili Centar za kontrolu otrova.

 • Zašto umotavate pojedinačno svaki jastučić? Nije li to štetno za okoliš?

  Umotavamo pojedinačno svaki jastučić jer to čuva jastučić čistim i higijenskim i dopušta vam da ih spremite u torbu bez brige da neće biti čisti prilikom korištenja.

 • Na dojkama je bio gel kad sam krenula hraniti bebu, što je to?

  Razlog zbog kojeg su jastučići tako upijajući je taj što sadrže fini prah unutar jastučića, a to je super upijajući polimer. Kada mlijeko počne teći, prah se pretvara u gel, radnja zbog koje ostajete suhi. Ako ste primjetili gel na dojkama, to vjerovatno znači da je procurilo iz jastučića na vašu kožu ili zato što je jastučić poderan ili rastvoren, pokidan prije uporabe, ili jer je jastučić previše napunjen mlijekom. Ovo se može dogoditi nakon jakog otpuštanja mlijeka ili nakon predugog nošenja jastučića. Rješenje je češća promjena jastučića ako mislite da je to uzrok. Možda ne izgleda da vam curi puno mlijeka, ali katkad je to slučaj.

  Ili može  biti da je jastučić lagano poderan i polimer je mogao procuriti na vašu kožu. Ako se to dogodilo, možemo ponuditi povrat novca, ali prvo ćemo istražiti druge mogućnosti.

 • Mogu li se jastučići reciklirati?

  Dok postoje sastavni dijelovi u jastučiću koji se mogu reciklirati, netaknuti jastučić se ne može reciklirati. Radimo na korištenju proizvoda koji se mogu više reciklirati. Ako želite koristiti proizvod za višekratnu uporabu, možda želite koristiti perive jastučiće.

 • Zašto su jastučići za jednokratnu uporabu toliko veliki?

  Jedinstveni oblik omogućava punu pokrivenost za maksimalnu diskreciju ispod odjeće. Isto tako, šire područje dopušta veće upijanje jer je super upijajući polimer raširen preko cijele površine jastučića.

 • Dolaze li jastučići u različitim veličinama ili bojama?

  Ne, ne dolaze. Bi li vas zanimali jastučići koji dolaze? Razmatramo povratne informacije od naših potrošača  i bilo bi nam drago da proslijedimo vaše prijedloge našem razvojnom timu.

 • Mogu li spavati s jastučićima?

  Da, mnoge majke smatraju naše jastučiće jako upijajućim, posebno noću. Preporučujemo zamjenu jastučića ako postanu puni.

 • Jesu li izrađeni od plastike?

  Podloga jastučića je tkivo koje ima tanki sloj ljuskica u sebi. Kako bi zadržali vlagu unutar jastučića, mora se koristiti ovaj tanki sloj ljuskica, inače bi curenje mlijeka natopilo jastučić i mlijeko bi curilo van jastučića.

 • Moj se jastučić skuplja u grudnjaku, nosim li ga na krivi način?

  Ako se jastučić skuplja preporučujemo uporabu ljepljivih traka koje se nalaze na poleđini jastučića i drže ga na mjestu. Možda ćete htjeti ukloniti jastučić prije nego što povučete grudnjak koji katkad može prouzročiti skupljanje jastučića.

 • Je li Therapearl® 3u1 Terapija za prsa bez bisfenola A i bez ftalata?

  Therapearl® 3u1 Terapija za prsa ne sadrži bisfenol A i ftalate.

 • Sadrži li Therapearl® 3u1 Terapija za prsa lateks?

  Therapearl® 3u1 Terapija za prsa ne sadrži lateks.

 • Jesu li kuglice u Therapearl® 3u1 Terapiji za prsa netoksične? Od čega su izrađene?

  Kuglice u Therapearl® 3u1 Terapiji za prsa su netoksične i izrađene od super upijajućeg polimera.

 • Je li moguće višekratno koristiti Therapearl® 3u1 Terapiju za prsa?

  Therapearl® 3u1 pakiranja mogu se višekratno koristiti i vaše će pakiranje duže trajati, ako s njim dobro postupate. Pregrijavanje iznad preporučenog vremena od 15 sekundi može oštetiti ili uništiti vašu Therapearl terapiju za prsa.

 • Kako se Therapearl® 3u1 Terapija za prsa razlikuje od ostalih proizvoda?

  To je jedini proizvod koji ima tri načina uporabe u jednom. Može se koristiti kao hladna terapija za liječenje/olakšanje kod nabreklih grudi, kao vruća terapija za pomoć kod mastitisa i začepljenih mliječnih kanala i kao vruća/topla terapija –  pomoć pumpi za izdajanje za smanjenje vremena potrebnog za izdajanje.

 • Što je začepljenje i kako može pomoći Therapearl® 3u1 terapija za prsa?

  U ranim fazama dojenja, nije neuobičajeno da doživite nabreknutost dojki kad prvo mlijeko navre u dojke. To se zove začepljenje kanala. Therapearl® 3u1 terapija za prsa može se koristiti kao hladna terapija za pomoć u liječenju začepljenja.

 • Što je mastitis i kako može pomoći Therapearl® 3u1 terapija za prsa?

  Mastitis je upala dojki koju može uzrokovati začepljenje, infekcija i/ili alergija. Mastitis je najčešći u prva dva, tri tjedna dojenja nakon poroda, ali se može pojaviti u bilo kojem trenutku dojenja ili laktacije. Mastitis može doći naglo i obično pogađa samo jednu dojku.

  Uobičajene preporuke za liječenje mastitisa su toplina (s toplim/vrućim kompresama), masaža, odmor i pražnjenje dojki (dojenjem ili izdajanjem) i katkad su potrebni antibiotici ako se simptomi ne poboljšaju kroz 12-24 sata, ili ako je mama akutno bolesna.

  Therapearl® 3u1 terapija za prsa može se koristiti stavljanjem kao topla/vruća izravno na dojke prije i nakon hranjenja kao kompresa i između hranjenja ili izdajanja za ublažavanje boli i upale. Za više informacija o mastitisu; simptomi i što može pomoći – posjetite našu stranicu na temi – mastitis.

 • Zašto toplina Therapearl® 3u1 Terapije za prsa pomaže protoku mlijeka?

  Istraživanja pokazuju da tople dojke potiču otpuštanje mlijeka. Zagrijavanjem Therapearla i omatanjem oko pumpe, toplina potiče otpuštanje i protok mlijeka.

  Izvor: Utjecaj toplih štitnika za dojke na izdajanje mlijeka, JHL 27(4)331-338 Kent et al.

 • Kako pričvrstiti Therapearl® 3u1 Terapiju za prsa na pumpu?

  Dok koristite ljubičasti poklopac, možete odvojiti elastičnu traku i omotati je oko lijevka pumpe i zatim pričvrstiti elastičnu traku. Da biste je uklonili, nježno odvojite poklopac tako da stavite prste uz kvačicu i nježno ih razdvojite. Nemojte je povlačiti bez pričvrščivanja prstima.

 • Može li se Therapearl® 3u1 terapija za prsa koristiti na lijevku svih pumpi?

  Zbog elastične trake na navlaci, Therapearl® 3u 1 terapija za prsa bi se trebala koristiti sa svim ručnim i električnim pumpama za dojke.

 • Mogu li koristiti Therapearl® 3u1 Terapiju za prsa ako su mi bradavice ranjene i bolne?

  Pakiranja  Therapearl® 3u1 terapije prsa nisu namijenjena za umirenje upaljenih ili ranjenih bradavica zbog rupe u sredini. Lansinoh nudi svoj HPA® Lanolin za liječenje i ublažavanje bolnih i ranjenih bradavica.

 • Kako se koristi Therapearl® 3u1 terapija prsa dok se izdajam?

  Možete zagrijati pakete u mikrovalnoj pećnici ne dulje od 15 sekundi i omotati oko vanjske strane jastučića pumpe za dojke dok se izdajate, osiguravajući pomoću spojnice vanjsku stranu ljubičastog rukava.

 • Trebam li Therapearl® 3u1 terapiju prsa zagrijavati s navlakom?

  Da, proizvod je dizajniran za zagrijavanje unutar navlake, ali uvijek provjerite temperaturu prije nanošenja na kožu!

 • Mogu li prati navlaku za Therapearl® s 3u1?

  Da, Therapearl® 3u1 navlaku možete prati i sušiti s ostalim rubljem.

 • Mogu li zajedno koristiti Therapearl® 3u1 i HPA Lanolin?

  Nema razloga zašto mama ne može zajedno koristiti HPA® Lanolin i Therapearl ® 3u1 terapiju prsa. Međutim, mama će možda htjeti obrisati svoj Terapearl® nakon što ga makne s  dojke jer je lanolin mogao dospjeti na terapiju za prsa.

 • Mogu li koristiti Therapearl® 3u1 u isto vrijeme dok dojim bebu?

  Bilo bi teško koristiti terapiju za prsa Therapearl® 3u1 dok se beba hrani jer bi joj ograničila pristup za pravilno prihvaćanje dojke. Preporučamo korištenje Therapearl® terapije za prsa prije i poslije dojenja ili s pumpom za izdajanje kako bi pomogla pri otpuštanju mlijeka.

 • Mogu li upotrijebiti Therapearl® 3u1 terapiju za drugu namjenu kada završim hranjenjem?

  Da, Therapearl® 3u1 možete koristiti kao hladnu / toplu terapiju za bilo koje druge bolove. Ne preporučujemo korištenje kao grickalicu za zube.

 • Kako se čisti Therapearl® 3u1 terapija za prsa?

  Therapearl® 3u1 možete nježno očistiti blagim sapunom, alkoholom ili deterdžentom i ostaviti stajati 1 minutu.

 • Koliko će dugo Therapearl® 3u1 terapija ostati vruća ili hladna?

  Therapearl® 3u1 terapija za prsa može ići izravno iz zamrzivača i grijati se u mikrovalnoj pećnici, ali budite vrlo oprezni da ne pregrijete pakiranja. Ispitajte temperaturu ambalaže prije nanošenja jer pregrijavanje može prouzročiti ozljede ili oštetiti/uništiti Therapearl® 3u1.

 • Mogu li Therapearl® 3u1 terapiju uzeti izravno iz zamrzivača i grijati u mikrovalnoj pećnici?

  Therapearl® 3u1 može ići izravno iz zamrzivača i grijati se u mikrovalnoj pećnici, međutim, budite vrlo oprezni da ne pregrijate pakiranje. Ispitajte temperaturu ambalaže prije nanošenja, jer pregrijavanje može prouzročiti ozljede ili oštetiti / uništiti terapiju grudi Therapearl® 3-u-1.

 • Što se događa ako predugo grijem Therapearl® 3u1?

  Pregrijavanje ili produljena primjena može uzrokovati ozljede, uključujući opekline. Grijanje izvan predviđenog vremena (15 sekundi) može također oštetiti ili uništiti Therapearl® -u1. Normalno je da se Therapearl® malo poveća tijekom grijanja u preporučenom vremenu. Ako slučajno zagrijete Therapearl® iznad preporučenog vremena i vidite da se napuhuje poput balona, ​​odmah isključite mikrovalnu pećnicu, pričekajte da se paket ohladi, a zatim pažljivo odložite svoje pakiranje. Ako ste u nedoumici ili ako pakiranje pokazuje bilo kakve znakove deformiranja, bacite ga – pakiranje koje je pregrijano nikada se ne smije ponovno koristiti. Therapearl® 3u1 će eksplodirati ako se zagrijava prekomjerno.

 • Što trebam učiniti ako mi se čini da moja mikrovalna pećnica ne zagrijava ravnomjerno?

  Čak i mikrovalovi s istom snagom često zagrijavaju različito, a ponekad i neravnomjerno. Uvijek preporučujemo da testirate temperaturu ambalaže prije nego je izvadite iz mikrovalne pećnice, a ako se čini da je nejednako zagrijana, protresite je neko vrijeme kako bi se perlice pomiješale.

 • Mogu li zaspati s pakiranjem na sebi?

  Pakiranja TheraPearl® terapije za prsa  dizajnirani su tako da budu terapeutski učinkovita i sigurna,  ali ne preporučujemo vam da zaspete s zagrijanim ili ohlađenim pakiranjem.

 • Je li u redu koristiti Therapearl® pakiranje na otvorenim ranama?

  Pakiranja Therapearl® terapije nisu dizajnirana za uporabu na otvorenim ranama.

 • Moram li zamrznuti Therapearl® 3u1 2 sata prije uporabe za hladnu terapiju?

  Možete ostaviti svoje pakiranje u zamrzivaču na neodređeno vrijeme ili ga samo ohladiti na kratko vrijeme. Neki od naših kupaca traže hladno, a ne vrlo hladno pakiranje pa ih pohranjuju u hladnjak.

 • Mogu li kasnije koristiti Therapearl® za moje dijete kao grickalicu za zube?

  Therapearl® 3u1 terapija ne smije se koristiti kao lijek za rast zuba ili kao grickalica za zube.

 • Neko sam vrijeme koristio Therapearl® 3u1, a kuglice se počinju kvariti?

  Perlice će se početi kvariti s uporabom. To je sasvim normalno i vaš Therapearl® će i dalje raditi i nakon što se perlice pokvare.

 • Kako ću znati kada je vrijeme za bacanje Therapearl® 3u1 terapije za prsa?

  Trebate baciti svoje pakiranje ako je probušeno.

 • Što trebam učiniti ako nastavim koristiti terapiju grudi Therapearl® 3u1, ali bol neće nestati?

  Potražite liječničku pomoć.

 • Mogu li Therapearl® 3u1 terapiju za prsa staviti izravno na kožu bez ljubičastog rukava?

  Therapearl® se može staviti izravno na vašu kožu, ali svakako testirajte temperaturu prije nanošenja.

 • Mogu li koristiti Therapearl® 3u1 ako sam trudna?

  Čestitamo! Preporučamo da se obratite svom liječniku ako je Therapearl® 3u1 odgovarajući proizvod za vas i vašu posebnu situaciju.

 • Što označava oznaka “CE” na pakiranju Therapearl®?

  CE znak na našem proizvodu pokazuje da je TheraPearl® pakiranje u skladu sa zahtjevima Europskog gospodarskog prostora (EEA) za našu vrstu medicinskog uređaja. Ti zahtjevi pokrivaju područja kao što su upravljanje rizicima, kontrola kvalitete i sigurnost.